Transferul pacienților cu elicopterul-ambulanță

Timp de citire: 2 minute

În cazul unui transfer de pacienți sau al unui transport de retur din străinătate, lucrurile trebuie să se desfășoare de obicei foarte repede. Prin urmare, transportul pe cale aerian este de multe ori cea mai bună opțiune. Noi preferăm elicoptere-ambulanță în special pentru rute scurte de zbor. Aceste elicoptere dotate cu echipament medical complet pot ateriza pe platforme mici, ajungând de obicei până în imediata vecinătate a spitalului. Astfel, se câștigă timp și efort prin evitarea transportului terestru. De asemenea, se scurtă timpul de așteptare care apare în cazul unui transport cu avionul.

Elicopterele de ambulanță sunt deja echipate cu echipament medical standard. Astfel, transferul cu acest mijloc de transport este potrivit pentru multe cazuri clinice.

Transferul pacientului cu elicopterul-ambulanță

Compania noastră oferă elicoptere de ambulanță cu echipamente de ultimă generație cu personal cu pregătire avansată pentru pacienții care nu se află în terapie intensivă, dar trebuie să fie mutați doar cu supraveghere medicală. În timpul zborului, medicul este întotdeauna alături de pacient pentru a putea interveni în caz de urgență.

Deoarece elicopterul este folosit cel mai adesea pentru distanțe scurte, transferul cu acest mijloc de transport aerian este deosebit de potrivit pentru rutele interne, de pe teritoriul României, economisind timp și fiind ușor de utilizat pentru pacienți.

Echipamentul de la bordul unui elicopter-ambulanță

Fiecare elicopter-ambulanță e dotat cu echipament standard de terapie intensivă. Acesta include, printre altele:

  • monitoare de terapie intensivă pentru monitorizarea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, a saturației de oxigen, a temperaturii corpului
  • rucsac de urgență, dotat inclusiv cu echipament special pentru îngrijirea copiilor și a sugarilor
  • ventilator portabil de terapie intensivă, oxigen
  • truse de control al infecțiilor
  • defibrilator, stimulator cardiac extern, seringi și pungi de perfuzie sub presiune

În plus, medicii noștri adaptează fiecare transport cu ambulanța aeriană în mod individual, în funcție de nevoile pacientului, și pot ajusta și echipamentul medical în aceleași condiții.

Transportul pacienților COVID cu elicopterul

Și pacienții infectați cu Coronavirus pot fi transportați rapid și sigur cu elicopterul. Atât sănătatea, cât și izolarea pacientului sunt asigurate în permanență. În acest sens, există două opțiuni: fie personalul poartă echipament de protecție, fie pacientul este transportat într-o unitate de izolare. Cu toate acestea, elicopterul este utilizat în principal aici pe traseele de curțe distanțe, unde își poate juca în mod optim punctele forte.

Cu elicopterul și ambulanța aeriană puteți ajunge rapid la spital

Pentru distanțe mai lungi, transportul cu ambulanța aeriană este cea mai bună alegere, deoarece un avion de ambulanță poate acoperi și distanțe mai mari fără a face opriri pentru combustibil. Prin urmare, pe lângă transportul pacienților cu elicopterul, oferim și transferuri cu un avion de ambulanță, astfel încât lucrurile să se desfășoare rapid și sigur.

În aceste cazuri, elicopterele noastre sunt folosite ca mijloc de transport pentru transportul de la aeroport la spital. Aceasta înseamnă că, după aterizarea în aeroport, pacientul este transportat cu elicopterul la spitalul de destinație.

Suntem aici pentru dumneavoastră

Datorită experienței noastre de mulți ani în domeniul transferului de pacienți cu elicopterul, echipa noastră experimentată poate oferi un elicopter potrivit într-un timp foarte scurt de la plasarea comenzii. Adesea, putem face toate aranjamentele organizatorice necesare în decurs de o oră, transferând pacientul în cauză la spitalul de destinație în cel mai scurt timp posibil.

Bineînțeles, nu ne ocupăm doar de clarificarea aspectului medical al transportului, ci și de toate procedurile de aprobare necesare pentru dumneavoastră.

Acest lucru ne permite să oferim servicii complete în domeniul transportului pacientului cu elicopterul și repatrierea pacientului într-un avion de ambulanță dintr-o singură sursă. Echipa noastră  asigură transferul fiecărui pacient cât mai confortabil și mai sigur posibil. Oferim îngrijire personală deplină, iar bunăstarea pacientului este întotdeauna prioritatea noastră principală.

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne