Accident vascular cerebral în străinătate: Se recomandă o întoarcere rapidă în țara de origine

Timp de citire: 2 minute

O vacanță ar trebui să fie cea mai relaxantă perioadă a anului. Dar chiar și în timpul unei călătorii pot apărea boli subite, cum ar fi un accident vascular cerebral.

În cazul unui accident vascular cerebral, anumite părți ale creierului nu mai sunt suficient de bine alimentate cu sânge. Acest lucru poate avea consecințe grave și, în cel mai rău caz, poate afecta iremediabil regiunile implicate ale creierului.

În consecință, în cazul unui accident vascular cerebral, trebuie să se acorde rapid primul ajutor, chiar și în vacanță, deoarece cu cât pacientul cu accident vascular cerebral este tratat mai repede, cu atât mai mari sunt șansele de supraviețuire fără alte leziuni. Așa că vă îndemnăm să sunați imediat la numărul de urgență și să solicitați tratament medical. Totuși, chiar și după îngrijirea de urgență, tratamentul adecvat al unui accident vascular cerebral este crucial pentru a preveni sau cel puțin pentru a minimiza leziunile secundare.

Accident vascular cerebral

Simptomele unui accident vascular cerebral

Orice accident vascular cerebral este o afecțiune foarte gravă. Simptomele pot fi foarte diferite. Următoarele semne se numără, însă, printre cele mai frecvente:

  • Hemiplegie sau pierderea forței la nivelul brațelor și al picioarelor
  • Tulburări de vorbire
  • Amețeli
  • Amorțeală unilaterală
  • Tulburări de vedere
  • Probleme de înțelegere
  • Probleme de echilibru
  • Inconștiență
  • Cefalee severă

Dacă aveți aceste simptome, trebuie să apelați imediat la o ambulanță, chiar dacă vă aflați în străinătate. Așadar, trebuie să aveți întotdeauna la îndemână telefonul mobil, pentru a putea reacționa rapid. Într-un spital străin, medicul poate să pună un diagnostic și să ofere un tratament inițial. Chiar și în cazul unui accident vascular cerebral ușor, terapia ulterioară este esențială pentru a evita daunele ulterioare. Pentru a permite o reabilitare optimă, se recomandă revenirea cât mai promptă la o clinică specializată.

Accident vascular cerebral în străinătate: reveniți rapid acasă cu Centrul de ambulanță aeriană

În special în cazul unui accident vascular cerebral, este important ca reabilitarea să aibă loc cât mai repede posibil, pentru a reduce la minimum daunele care decurg din leziunile inițiale.

Cu cât pacientul își antrenează mai repede abilitățile de vorbire și de mișcare, cu atât cresc șansele ca acesta să aibă o viață aproape normală după accidentul vascular cerebral. Dar cum poate fi organizat un transport rapid de întoarcere după un accident vascular cerebral survenit în străinătate dacă nu mai este posibilă o călătorie organizată independent?

Exemplu practic: transportul de retur după un accident vascular cerebral într-o ambulanță aeriană

Cessna Citation 560 Excel/XLS

Într-un caz de-al nostru, un turist a suferit un atac cerebral pe plaja din Belek, Turcia. El a fost transportat la un spital din Antalya, unde a primit un prim tratament adecvat. Cu toate acestea, medicii care l-au tratat în Turcia au recomandat continuarea ulterioară a tratamentului în țara de domiciliu, pentru a reduce la minimum problemele ulterioare.

Centrul de ambulanță aeriană a contactat medicii curanți și a organizat un transport rapid cu un o ambulanță aeriană. Totul, în decurs de o zi. Datorită personalului medical și echipamentelor moderne de la bord, intervenția în caz de urgență ar fi fost posibilă în orice moment.

Vacanța după un accident vascular cerebral

Cei care au suferit deja un accident vascular cerebral și au fost reabilitați cu succes ar trebui să își aleagă foarte bine destinația de vacanță pentru a evita un nou accident vascular cerebral. De exemplu, destinația de vacanță nu ar trebui să fie mai sus de 600 de metri deasupra nivelului mării. În plus, călătorii ar trebui să evite lumina excesivă a soarelui și canicula în timpul vacanței.

Stați în principal la umbră și asigurați-vă că beți suficiente lichide. De asemenea, șoferii ar trebui să fie atenți să nu se suprasolicite atunci când călătoresc și să nu se afle în situații de stres extrem în timpul sezonului de vârf al călătoriilor.

Călătoriile cu avionul pot fi mai puțin stresante decât călătoriile lungi cu mașina, dar zborul cu avionul prezintă factorul de risc suplimentar aferent schimbărilor de presiune. Mai ales în timpul decolării și aterizării, există schimbări critice ale presiunii aerului, care pot determina creșterea tensiunii arteriale. Prin urmare, vă sugerăm să vă ridicați în mod regulat din scaun pe durata zborului, în așa fel încât să stimulați circulația sângelui.

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne