În SUA pentru tratament medical

Timp de citire: 5 minute

Statele Unite ale Americii este considerată țara posibilităților (aproape) nelimitate în medicină. Diferite clinici din SUA se numără printre liderii mondiali absoluți și atrag pacienți din întreaga lume. Turismul medical în SUA este asociat cu costuri ridicate de tratament și de călătorie, care trebuie suportate în mod privat. Cu toate acestea, pacientul știe că se află în mâinile celor mai buni specialiști din lume, care au adesea expertiza necesară pentru a ajuta acolo unde alți medici nu pot. În plus, în SUA se folosesc adesea proceduri de tratament de ultimă generație, care nu sunt încă aprobate sau disponibile pe scară largă în alte țări.

 Pentru tratament medical în SUA

Turismul medical în SUA: pregătirea

În vederea pregătirii spitalizării în SUA, există mai multe formalități care trebuie clarificate. În primul rând, e de la sine înțeles că pacientul are nevoie de un loc în clinica dorită. Deoarece multe spitale renumite din SUA sunt foarte solicitate de pacienți din întreaga lume, se recomandă contactarea din timp. De asemenea, ar trebui clarificată din timp cazarea eventualelor persoane însoțitoare în hotelurile din apropiere.

În funcție de țara de origine a călătorului, este posibil să fie necesară și o viză pentru tratament medical în SUA. Dacă ea este necesară, trebuie să o solicitați din timp, pentru a nu întâmpina dificultăți la aeroport. În cel mai rău caz, lipsa vizei poate duce la respingerea intrării în țară.

Călătoria spre SUA           

Pentru o călătorie sigură și confortabilă în SUA, singura opțiune este transportul aerian. În cazul în care pacientul nu mai poate călători fără însoțitor medical, sunt necesare, însă, aranjamente speciale. Călătoria cu avionul de ambulanță este cea mai rapidă și mai sigură opțiune: chiar și pacienții de terapie intensivă pot fi transportați în siguranță cu acest mijloc de transport, aflându-se în permanență sub îngrijirea unui medic specializat. În plus, echipamentul medical al ambulanței aeriene corespunde condițiilor întâlnite într-o unitate modernă de terapie intensivă. În aproape toate aeronavele de ambulanță există, de asemenea, loc pentru o persoană însoțitoare. Modelele mai mari de aeronavă oferă spațiu chiar și pentru mai mulți însoțitori. Nu în ultimul rând, o ambulanță aeriană permite planificarea individuală a zborului, inclusiv alegerea aeroportului și a orei de plecare.

În cazul în care pacientul nu are nevoie de tratament medical intensiv, acesta poate călători cu un avion de linie. Acest mod de transport necesită un anumit timp de așteptare - de obicei 1-2 zile - și este, desigur, legat de orarele regulate de zbor ale companiilor aeriene regulate. Pacientul călătorește însoțit de un medic sau de un paramedic care îi este alături pe toată durata zborului. În funcție de starea de sănătate, acesta zboară fie așezat, la clasa business, fie întins pe o targă specială pentru pacienți. Pentru a evita complicațiile legate de zborurile de legătură și pentru a nu împovăra pacientul cu transferuri obositoare, transportul cu avioane de linie este oferit aproape exclusiv pe zboruri directe.

Cele mai populare destinații pentru turismul medical în SUA

Cele mai bune spitale din SUA atrag, în mod firesc, cei mai mulți turiști medicali. Vă prezentăm câteva dintre cele mai prestigioase spitale din Statele Unite.

Massachusetts General Hospital (Boston, Massachusetts)

Massachusetts General Hospital din Boston este cel mai mare spital universitar al Școlii de Medicină Harvard și a produs deja 13 laureați ai Premiului Nobel în medicină. Este unul dintre cele mai bune spitale din SUA, în special în domeniile psihiatriei, diabetologiei și endocrinologiei, al ORL și al reabilitării. Secretarul de stat american Henry Kissinger, actorul John Wayne și cântăreața Adele au fost toți tratați la venerabila clinică din Boston.

Drumul către un tratament la Massachusetts General Hospital - sau, mai pe scurt, Mass General - trece în mare parte prin Aeroportul Internațional Logan din Boston. Tot aici aterizează multe zboruri internaționale și transcontinentale, aducând pacienți din întreaga lume la Boston.

Mayo Clinic (Rochester, Minnesota)

Mayo Clinic (Rochester, Minnesota)

Spre deosebire de majoritatea spitalelor de renume mondial, Mayo Clinic nu este situată într-una dintre marile zone metropolitane ale Americii. Cu toate acestea, spitalul din Rochester, un oraș cu 100.000 de locuitori, se numără printre cele mai bune din lume. Printre specialitățile clinicii se numără oncologia, diabetologia și endocrinologia, gastroenterologia, nefrologia și urologia. Printre cei mai faimoși pacienți ai clinicii se numără Dalai Lama, regele Hussein al Iordaniei, legenda boxului Muhammad Ali și numeroși foști președinți americani.

Călătoria spre Rochester se face în principal prin intermediul Aeroportului Internațional Rochester, situat în apropiere. În terminalul aeroportului există chiar și un birou de informații al Clinicii Mayo, de unde pacienții care sosesc pot obține informații despre șederea lor. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Minneapolis-Saint Paul, care se află la mai puțin de 90 de minute distanță.

Cleveland Clinic (Cleveland, Ohio)

Renumita Clinică Cleveland a luat naștere inițial dintr-un cabinet medical privat. Între timp, spitalul din statul Ohio este unul dintre cele mai cunoscute spitale din SUA. În special în domeniile cardiologie, reumatologie și ginecologie, clinica este de talie mondială, dar și în urologie, nefrologie și gastroenterologie, Cleveland Clinic se bucură de o reputație excelentă. Moștenitorul britanic al tronului, Prințul Charles, fostul premier italian Silvio Berlusconi și superstarul baschetului LeBron James au apelat cu toții la Cleveland Clinic.

Pentru călătoria cu ambulanța aeriană, cea mai bună alegere este Aeroportul Burke Lakefront, care se află foarte aproape de centrul orașului. Avioanele de linie aterizează la Aeroportul Internațional Cleveland Hopkins, care se află puțin în afara orașului.

Cedars-Sinai Medical Center (Los Angeles, California)

Mai mult de 2.000 de medici și un total de peste 10.000 de angajați se ocupă de problemele pacienților lor la Cedars-Sinai Medical Center. Spitalul din Los Angeles este un lider mondial în domeniile cardiologie, gastroenterologie, ortopedie și pneumologie. Datorită amplasării spitalului în cartierul luxos Beverly Hills, nenumărate vedete au solicitat tratament la Cedars-Sinai Medical Center, printre care Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Madonna și Victoria Beckham.

Aeroportul Internațional din Los Angeles este principalul aeroport comercial din Los Angeles, ceea ce îl face convenabil pentru călătoria către Cedars-Sinai Medical Center. În plus, Aeroportul Bob Hope din Burbank, aflat în apropiere, este un aeroport de destinație convenabil.

Spitalul Johns Hopkins (Baltimore, Maryland)

Johns Hopkins Hospital (Baltimore, Maryland)

Când bancherul și comerciantul Johns Hopkins a murit, în 1873, el a cerut ca din averea sa să se construiască un spital și o universitate în Baltimore. După aproximativ 150 de ani, Spitalul Johns Hopkins este unul dintre cele mai bune spitale din lume. Timp de 21 de ani consecutivi, din 1991 până în 2011, a ocupat primul loc în clasamentul tuturor spitalelor importante din Statele Unite. Chiar și după aceea, s-a clasat întotdeauna în grupul de top - în special în domeniile gastroenterologie, geriatrie, nefrologie, neurologie, psihologie, reumatologie, urologie și oftalmologie. Spitalul de copii afiliat se numără, de asemenea, printre liderii internaționali.

Pacienții internaționali de la Spitalul Johns Hopkins călătoresc în mare parte prin Aeroportul Internațional Baltimore/Washington, la sud de Baltimore. Aici aterizează în principal zboruri private și interne. Pacienții care doresc să călătorească cu un zbor internațional de linie aterizează cel mai adesea la Aeroportul Internațional Dulles, din Washington, D.C.

University of Texas MD Anderson Cancer Center (Houston, Texas)

O donație din partea moștenirii magnatului bumbacului MD Anderson a dus la crearea University of Texas MD Anderson Cancer Center, în 1941. Este considerat cel mai bun centru de tratament oncologic din SUA și este un lider în cercetarea în domeniul cancerului și în testarea de noi tratamente.

Călătoria spre Houston se poate face prin două aeroporturi: Aeroportul George Bush Intercontinental și Aeroportul William P. Hobby. Ambele sunt situate la periferia orașului Houston, ceea ce înseamnă că nu sunt departe de University of Texas MD Anderson Cancer Center.

Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York City, New York)

Memorial Sloan Kettering Cancer Center este specializat exclusiv în tratamente oncologice, fiind unul dintre cele mai bune spitale din Statele Unite în acest domeniu. Situată în cartierul Manhattan din New York, este cea mai mare și cea mai veche clinică oncologică privată din lume. Peste 1.000 de medici și aproape 4.000 de asistente medicale au grijă de pacienți în fiecare zi.

Cei care călătoresc la New York cu avionul ajung de obicei la Aeroportul Internațional John F. Kennedy sau la Aeroportul Internațional Newark. Pentru ambulanțele aeriene, Aeroportul Teterboro este deosebit de convenabil. Deși este situat în New Jersey, se află la doar 19 kilometri de centrul Manhattanului și permite astfel un transport simplu al pacienților la Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Pentru tratament în SUA cu Centrul de ambulanță aeriană

bombardier challenger 650

Dacă doriți să urmați un tratament medical în SUA, vă vom ajuta încă de la început. Vă sprijinim încă de la contactul cu spitalul de primire, ne ocupăm de cazarea rudelor dumneavoastră și, dacă este necesar, vă ajutăm la cererea de viză.

Cu precădere ne vom ocupa de organizarea zborului dumneavoastră cu ambulanța. Dacă doriți să călătoriți cu avionul de linie, vom face toate aranjamentele cu compania aeriană și vă vom pune la dispoziție un însoțitor medical de zbor. În cazul transportului cu ambulanța aeriană, vă vom pune la dispoziție o aeronavă potrivită cu echipaj medical specializat, la data dorită.

Indiferent dacă călătoriți cu avionul de linie sau cu avionul de ambulanță, în ambele cazuri, veți beneficia de serviciul nostru „de la pat la pat”. La cerere, vă vom prelua de la domiciliu sau de la spital cu o ambulanță sau un vehicul de salvare și vă vom duce la aeroport. O ambulanță sau un vehicul de salvare vă va aștepta, de asemenea, la aeroportul de destinație din SUA și vă va conduce direct la spitalul de primire.

Contactați-ne 

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne