Riscurile unui zbor cu ambulanța aeriană

Timp de citire: 3 minute

Cel mai important aspect în primul rând: Un zbor cu ambulanța aeriană reprezintă un mod foarte sigur de a transporta un pacient. Echipamentul medical modern al unei ambulanțe aeriene permite acordarea de măsuri de îngrijire în aceleași condiții ca în unitatea de terapie intensivă a unui spital. În mod suplimentar, în timpul zborului este asigurată aproape întotdeauna o îngrijire în regim 1:1 oferită de către un medic specializat al echipajului, care este asistat și de un paramedic sau de un asistent medical.

Doctorul scrie pe clipboard

În acest mod, pot fi transportați în condiții de maximă siguranță chiar și numeroși pacienți grav bolnavi. Și, din moment ce înainte de zborul cu ambulanța aeriană are loc o examinare meticuloasă a aptitudinii de transport, pacienții pentru care un zbor cu ambulanța aeriană ar reprezenta, în mod evident, un pericol nu sunt transportați deloc.

Cu toate acestea, un zbor cu ambulanța aeriană este asociat cu anumite riscuri. Am dori să vă informăm cât mai bine posibil cu privire la aceste incertitudini.

Documentație medicală înșelătoare

Anumite spitale sunt fericite să „scape” de un pacient dacă tratamentul și îngrijirea acestuia reprezintă o provocare prea mare. Astfel, în cazuri individuale, se întâmplă ca medicii curanți să completeze în mod eufemistic documentația medicală sau să omită informații relevante. Uneori, personalul medical este, de asemenea, pur și simplu receptiv la dorința aparținătorilor de a transfera pacientul și, prin urmare, descrie starea de sănătate a acestuia într-un mod mai pozitiv decât este în realitate.

Cu toate acestea, documentația medicală reprezintă baza pe care medicii noștri apreciază posibilitatea pacientului de a fi transportat cu ambulanța aeriană. Documentația medicală înșelătoare poate asigura pregătirea transferul unui pacient care nu este justificat din punct de vedere sanitar.

Bineînțeles, echipa noastră de medici inspectează personal pacientul la fața locului înainte de începerea transferului. De cele mai multe ori devine clar că pacientul nu este apt pentru transfer și operațiunea este anulată. Acesta este cel mai bun scenariu pentru pacient, deoarece generează „doar” costuri considerabile. Cu toate acestea, se poate întâmpla, de asemenea, ca diferența dintre documentație și realitate să nu fie vizibilă în timpul unei examinări fizice. În acest context, probabilitatea apariției unor complicații grave în timpul zborului este majorată semnificativ.

Modificări pe termen scurt ale stării de sănătate

Chiar dacă documentația medicală este completă și corectă din punct de vedere al conținutului, aceasta reprezintă doar o redare a situației de moment. În mod ideal, zborul cu ambulanța aeriană se realizează în aceeași zi sau în ziua următoare, astfel încât informațiile să fie încă foarte actuale. Dar chiar și în acest caz este posibil ca starea de sănătate a pacientului să se altereze foarte brusc, astfel încât documentația medicală să nu mai corespundă situației de fapt.

 Monitor medical

Și în acest context, alterarea stării de sănătate este observată de regulă înainte de începerea zborului organizat pentru pacient. Dar dacă schimbarea este gravă, dar nu evidentă, pot apărea probleme în timpul zborului.

Lipsa de cooperare a pacientului

Un pacient trebuie să decidă pe cont propriu dacă dorește sau nu un transfer prin intermediul unui zbor cu ambulanța aeriană. În cazul în care pacientul dispune de un tutore, acesta va decide pentru el. Pacienții noștri sunt, de obicei, foarte bucuroși că sunt transferați, astfel încât apar rareori probleme în acest context.

Cu toate acestea, în cazuri individuale, se poate întâmpla ca un pacient aflat în deplinătatea facultăților mentale să se răzgândească și să transmită personalului nostru medical că nu dorește să fie transferat. În acest caz, respectăm dorința pacientului și anulăm transferul.

Pentru pacienții pentru care deciziile sunt adoptate de către aparținători, o atitudine pozitivă față de transferul pacientului este, de asemenea, benefică. În cazul în care pacientul nu este cooperant în timpul transferului pacientului și nu permite echipei noastre medicale să îi ofere asistență, crește riscul de apariție a complicațiilor în timpul zborului cu ambulanța aeriană.

Risc rezidual

Chiar și în cazul unui zbor cu ambulanța aeriană perfect pregătit, în care toate părțile implicate contribuie în permanentă pentru atingerea scopului urmărit, există un risc rezidual minim. Un transfer înseamnă întotdeauna o anumită dificultate pentru pacient. Deși depunem toate eforturile posibile pentru a reduce la minim această povară, în cazuri individuale, aceasta poate genera un impact negativ asupra stării de sănătate a pacientului. Grație experienței medicilor noștri și a echipamentului medical de la bord, de obicei putem interveni în astfel de cazuri și putem stabiliza pacientul. Cu toate acestea, nu putem exclude în proporție de 100% apariția complicațiilor.

Aveți întrebări?

Dacă doriți să aflați mai multe despre transportul nostru medical cu avionul, consultați lista noastră de întrebări cel mai des puse (FAQ).

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne