Transplantul de ficat în străinătate?

Timp de citire: 2 minute

Operație transplant de ficat

Este bine cunoscut faptul că o persoană nu poate trăi fără inimă, ficat și plămâni. Orice boală care determină nefuncționarea completă a oricăruia dintre aceste organe este fatală. Transplantul de ficat, cunoscut și sub denumirea de transplant hepatic, este singura metodă care permite buna funcționare a acestui organ, dacă el nu funcționează corect. Istoria transplantului clinic datează din 1963, datorită echipei profesorului Thomas E. Starzl. din Denver.  

Numai în Europa există peste 100 de centre de transplant hepatic. Adesea problema este numărul insuficient de centre și echipe de transplant, precum și resursele financiare alocate (sau nu) de ministerul sănătății. Acest lucru face din transplantul de ficat în străinătate o opțiune populară. Cât de des se efectuează o astfel de operație, unde în străinătate pleacă cel mai des pacienții în acest scop și cum este organizat transportul medical? 

Transplantul de ficat  

În cazul unor țări europene, nu există prea multe centre de transplant hepatic. De exemplu, în Polonia există doar două locuri principale pentru transplant și există aproximativ 80-90 de pacienți ce primesc un transplant pe an. Acesta este un număr foarte mic, având în vedere că sunt mult mai mulți pacienți care au nevoie de transplant. Un chirurg de transplant nu poate opera de mai multe ori pe lună. Problema nu constă în lipsa resurselor sau a donatorilor, ci în prea puține echipe de transplant. Imediat după operație, chirurgul este adesea alături de pacientul său până când nu mai există niciun risc de respingere sau potențiale anomalii. O altă problemă importantă este timpul de așteptare pentru un transplant de ficat. Un exemplu este Polonia, unde timpul mediu de așteptare pentru transplantul de ficat este de 4-6 luni, care poate fi prea lung pentru mulți bolnavi. Atunci merită luată în considerare posibilitatea unui transplant de ficat într-o altă țară europeană. 

Transplantul de ficat în străinătate 

În fruntea listei țărilor în care poate fi făcut transplantul de ficat sunt Franța, Germania, Anglia și Spania. Tot aici se duc cel mai des potențialii pacienții, deoarece există mult mai multe clinici specializate în transplant. Și chiar și în cazul unui transplant în țara dvs. de origine, se întâmplă să fiți nevoit să plecați în străinătate cu un elicopter medical pentru un organ dacă acesta nu a fost acceptat de pacient. Atunci când un transplant de ficat în străinătate pare a fi singura opțiune, deoarece „nu mai avem timp”, cu siguranță nu ar trebui să existe nicio ezitare. Este posibil ca un transplant de ficat să nu poată aștepta. În situațiile în care este necesar pentru persoanele rănite grav (de ex., după accidente) și este imposibil să fie făcut local în acel moment, ar trebui să mergeți imediat la una din clinicile din străinătate. Acest lucru este posibil datorită transportului medical internațional, despre care veți citi în continuare în acest articol. 

Cât costă transplantul de ficat? 

Un lucru extrem de important este costul operației de transplant hepatic efectuate. Este adevărat că viața salvată este neprețuită (cu un ficat bun, pacientul va supraviețui până la 20 de ani), dar în cazul pregătirii pentru un transplant de ficat, merită să țineți cont de finanțe. În Polonia, transplanturile de ficat sunt finanțate de Fondul Național de Sănătate, dar sunt asociate cu un timp de așteptare mult mai lung. 

Cât costă transplantul de ficat în străinătate? 

În SUA, prețul este de până la 120 de mii de dolari. În Germania este în medie 577.100 de dolari, iar în Anglia este de 12.279 lire sterline. Costurile unui transplant de ficat în străinătate sunt împărțite pe procedurile care sunt realizate înainte de transplant. Acestea includ donarea de organe, internarea în spital, selectarea chirurgului, operația de transplant, cele 180 de zile de îngrijire post-transplant și plata pentru imunosupresoare. Acestea sunt prețuri medii și se pot schimba sau pot fi diferite pentru fiecare pacient. 

De ce merită să folosiți transportul medical și cum îl puteți organiza? 

Transportul medical în străinătate pentru transplantul de ficat este cea mai bună opțiune posibilă pentru a putea efectua rapid intervenția chirurgicală care este necesară. Acest lucru se aplică în primul rând persoanelor după accidente grave care au nevoie urgentă de un ficat sănătos, dar și celor care nu au suferit un accident și totuși starea ficatului este foarte proastă. 

Centrala Zborurilor Sanitare organizează transportul aerian medical către aproape toate țările din lume. Pacientul nu trebuie să-și facă griji cu privire la aspectele legate de documentația de călătorie sau de formalitățile necesare în spitalele străine. Echipa noastră și anii de experiență în branșa transportului aerian medical ne permit, de asemenea, să comunicăm direct cu pacienții în orice moment, cu rudele acestora și cu personalul medical din străinătate. 

Aveți întrebări? 

Dacă doriți să aflați mai multe despre transportul nostru medical cu avionul, consultați lista noastră de întrebări cel mai des puse (FAQ)

Contactați-ne 

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne