Transport intern de retur

Timp de citire: 2 minute

Orice persoană care suferă un accident sau se îmbolnăvește grav în timpul călătoriei în România este transportată la cea mai apropiată clinică pentru tratament. În mod normal, consecințele unui accident sau ale unei boli sunt tratate la locul unde pacientul a fost transportat de ambulanță.

Asistență pacient

Totuși, mulți pacienți doresc să fie tratați apoi în orașul lor natal. Acest lucru se datorează faptului că fețele familiare din familie sau prietenii lipsesc la locul de ședere în care survine afecțiunea, iar lipsa celor dragi poate impiedica procesul de vindecare. În acest caz, este necesar un transfer în orașul de origine.

Ce mijloace de transport sunt disponibile pentru transportul medical intern?

Pentru un transport dus-întors în România, există posibilitatea ca pacientul să fie transportat pe calea aerului sau pe cale rutieră. Uneori, ambele moduri de transport sunt combinate. Transporturile pot fi efectuate cu următoarele mijloace de transport:

  • ambulanță aeriană
  • elicopter
  • ambulanță terestră
  • eventual un avion de linie

Alegerea mijlocului de transport utilizator pentru transfer depinde în primul rând de starea de sănătate a pacientului. În plus, sunt luate în considerare traseul, precum și infrastructura de transport regională și, în cele din urmă, eficiența economică a mijloacelor de transport respective.

Ambulanța aeriană:

 ambulanta aeriana

Pentru transportul rapid al pacienților, ambulanța aeriană este cea mai bună opțiune posibilă și în România. Aeronavele de ambulanță sunt capabile să asigure orice tip de îngrijire a pacienților pe calea aerului, fie că este vorba de terapie intensivă sau de un zbor Sea Level pentru persoanele cu boli pulmonare (de exemplu, pneumonie, BPOC sever, fibroză pulmonară). Capacitatea acestor mijloace de transport de a utiliza aerodromuri regionale de mici dimensiuni înseamnă că transportul poate fi asigurat din locații izolate, fără a fi nevoie ca pacientul să fie transportat cu ambulanța pe distanțe lungi până la avion. Chiar și pentru cea mai lungă distanță internă, o ambulanță aeriană necesită puțin mai mult de o oră de zbor.

Elicopter:

Pentru un transport direct de la un spital la altul poate fi utilizat și elicopterul. Dacă nu ar avea o rază de acțiune relativ scurtă și costuri de operare ridicate, el ar putea reprezenta chiar varianta ideală. De obicei, raza de acțiune a unui elicopter de ambulanță este de aproximativ 300 de kilometri la o viteză de croazieră de aproximativ 250-300 de kilometri pe oră. Cu alte cuvinte, el poate înregistra aproximativ trei ore de zbor.

Ambulanța terestră:

Pentru pacienții a căror stare de sănătate nu este considerată critică, ambulanța poate fi cea mai bună soluție pentru echilibrarea duratei de transport cu raportul cost-eficiență. La fel ca în cazul elicopterului, transportul se face direct de la un spital la altul, dar pe șosea, și, trebuie să se acorde o atenție deosebită pentru ca lungimea și specificul traseului (de exemplu, cu probleme privind traficul sau lucrările) să nu reprezinte o povară prea mare pentru pacient.

Avion de linie:

În mod normal, pe rutele interne nu se poate efectua transportul pacienților cu avionul de linie. În cazul zborurilor pe distanțe scurte, companiile aeriene se feresc de obicei de cheltuieli și refuză transportul. Cu toate acestea, noi vom fi bucuroși să verificăm dacă un transfer cu un avion de linie este posibil în cazul dumneavoastră.

Care este costul unei transport intern de retur?

 stetoscop și calculator

Costurile pentru un transport de retur în România depind de mai multe elemente care diferă de la un transport la altul. De exemplu, printre aceste elemente se numără distanța și costurile de operare ale mijlocului de transport ales. Starea de sănătate a pacientului și urgența solicitării sunt, de asemenea, factori importanți. Nu în ultimul rând, numărul dorit de persoane însoțitoare joacă un rol important, deoarece este posibil ca acesta să atragă după sine necesitatea unui mijloc de transport mai mare. Luând în considerare toți factorii, vom fi bucuroși să vă oferim o ofertă individuală.

Iată de ce Centrul de ambulanță aeriană este partenerul potrivit pentru transportul intern medical de retur

Echipa Centrului de ambulanță aeriană este implicată de mulți ani în organizarea de transport de pacienți atât în străinătate, cât și în țară. Experiența dobândită astfel, contactele și relațiile de afaceri ajută la organizarea unui transport de retur rapid și sigur al pacientului, spre satisfacția absolută a tuturor părților implicate. Factorul timp joacă, de obicei, cel mai important rol, deoarece niciun pacient nu ar dori să stea într-un loc în care nu se simte confortabil. De aceea, Centrul de ambulanță aeriană este punctul de contact potrivit pentru dumneavoastră dacă aveți nevoie de un transport de retur intern.

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne