Transportul de pacienți sugari și nou-născuți

Pentru transportul pacienților pediatrici se aplică precauții speciale. La urma urmei, cei mai mici pacienți ai noștri sunt încă foarte neajutorați și reacționează în mod sensibil la factorii externi, în special în primele șase luni de viață. În plus, copiii prematuri și nou-născuții nu sunt încă capabili să-și regleze singuri temperatura corpului. Bebelușii prematuri sunt copiii care se nasc înainte de a 37-a săptămână de sarcină. Din cauza imaturității organelor, riscurile de sănătate la care sunt expuși sunt mai mari decât cele ale nou-născuților cu o dezvoltare normală. Nou-născuții sunt copiii aflați încă în primele patru săptămâni de viață.

Incubator nou-născuți

Transport delicat cu ambulanța pentru copii prematuri și nou-născuți

În cazul copiilor prematuri și al nou-născuților, se depun eforturi pentru a evita, pe cât posibil, transportul cu ambulanța. În cazul în care acest lucru nu este posibil din cauza unei situații de urgență, se folosesc incubatoare speciale de transport. În aceste incubatoare, copiii bolnavi sau născuți prematur pot fi transportați cu grijă și în condiții de siguranță medicală.

Dacă pentru transportul pediatric se utilizează o ambulanță aeriană specializată, există un alt avantaj decisiv: presiunea din cabină poate fi reglată astfel încât să corespundă aproximativ presiunii aerului de la sol. De altfel, această măsură (așa-numitul zbor Sea Level) este adesea utilizată și pentru pacienții cu afecțiuni pulmonare și alte diagnostice, pentru a asigura un transport cât mai delicat al pacienților.

Personal medical specializat în îngrijirea copiilor prematuri și a nou-născuților

Este de la sine înțeles că, pentru a însoți ambulanțele aeriene și zborurile de ambulanță pediatrică, mobilizăm numai medici și asistente medicale de terapie intensivă pediatrică de înaltă specializare, care sunt dedicați să aibă grijă de micii lor pacienți. Echipele medicale desfășurate au ani de experiență în domeniul transportului pediatric cu ambulanța și al repatrierilor din străinătate. În consecință, aceștia au cunoștințe excelente despre posibilele reacții ale corpului la condițiile speciale de zbor (presiune scăzută a aerului, conținut mai mic de oxigen în aer, forțe centrifuge în timpul decolării și aterizării unei aeronave etc.).

Pe baza acestor cunoștințe și a monitorizării constante a parametrilor vitali, cum ar fi EKG, ritmul cardiac, saturația de oxigen, temperatura corpului etc., medicii de terapie intensivă care îi însoțesc ajustează individual setările tehnice ale incubatorului, precum și medicația. Dacă este necesar, se administrează oxigen suplimentar cu ajutorul unei măști speciale. În acest fel, cadrele medicale garantează siguranța medicală maximă a micului pacient pe toată durata transportului.

Contactați-ne 

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne