Transportul pacienților de terapie intensivă

În cazul unor boli grave este necesar un tratament medical de terapie intensivă. Tratamentele de terapie intensivă sunt folosite pentru a menține funcțiile vitale ale pacientului. Ele impun utilizarea unor echipamente medicale speciale, pentru monitorizarea continuă a sistemelor de organe, precum și a bătăilor inimii, a tensiunii arteriale și a saturației de oxigen, în așa fel încât starea de sănătate a pacientului să fie atent urmărită și menținută la un nivel cât mai stabil posibil.

Echipament medical de terapie intensivă

În cazul unor boli deosebit de grave sau al unor accidente și îmbolnăviri petrecute în străinătate, este adesea necesar transportul de terapie intensivă la o clinică specializată. În timpul unui transport de terapie intensivă de la un spital la altul, îngrijirea nu trebuie să fie întreruptă, motiv pentru care sunt necesare mijloace de transport special echipate. 

Ce mijloace de transport sunt potrivite pentru transportul de terapie intensivă?

Pentru distanțe mai scurte, se utilizează de obicei un vehicul de transport de terapie intensivă, un vehicul special echipat pentru transportul pacienților care necesită terapie intensivă. Ambulanțele obișnuite nu sunt tocmai potrivite pentru transportul de terapie intensivă, deoarece echipamentul medical este de obicei insuficient. 

Pentru transporturile de terapie intensivă critice din punctul de vedere al timpului, ambulanța aeriană are mai mult sens. În acest caz, un elicopter de transport pentru terapie intensivă este cea mai bună alegere pentru transfer. Întrucât elicopterul poate ateriza și în afara aerodromurilor, pacientul poate fi transportat de oriunde. Din cauza razei de acțiune destul de scurte a unui elicopter, acest mijloc de transport este potrivit în principal pentru transporturile interne. Totuși, elicopterele de ambulanță sunt utilizate adesea și ca mijloc de transport către aeroport pentru continuarea transportului cu o aeronavă de ambulanță.

unitate de terapie intensivă

Atunci când pacienții care necesită terapie intensivă sunt transferați pe distanțe lungi, cea mai bună opțiune este transferul cu o ambulanță aeriană, care este adaptată nevoilor pacientului. Pentru transportul pe calea aerului, se folosesc avioane de ambulanță complet echipate medical, care nu sunt cu nimic inferioare cerințelor unei unități de terapie intensivă de la sol. Aeronavele dispun de echipamente de terapie intensivă integrate permanent, care pot fi adaptate și extinse în mod individual pentru a răspunde nevoilor pacientului.

În timpul transportului la terapie intensivă, trebuie să fie prezent și un medic corespunzător, precum și personal specializat suplimentar cu calificări speciale. Pentru ca starea pacientului să poată fi monitorizată în permanență, la toate transferurile de terapie intensivă este prezent, desigur, un medic de zbor, care este responsabil de bunăstarea pacientului. Împreună cu paramedicii, el se află întotdeauna alături de pacient pentru a putea lua măsuri de terapie intensivă salvatoare de viață în caz de urgență. 

Transporturi sigure de terapie intensivă cu Centrul de ambulanță aeriană

Mulțumită experienței noastre îndelungate în domeniul transportului de pacienți care necesită terapie intensivă, putem organiza transporturi de terapie intensivă într-un timp foarte scurt. Echipa noastră extinsă ne permite să organizăm transportul dintr-o singură sursă: pentru a vă ușura munca cât mai mult posibil, ne ocupăm de întreaga organizare, precum și de comunicarea cu medicii curanți.

Putem discuta toate măsurile necesare pentru un transport sigur și rapid în cadrul unei consultații inițiale personale, fără obligații, astfel încât să organizăm un transfer adaptat în mod individual la pacient.

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne