Transportul pacienților în străinătate

Timp de citire: 3 minute

Mulți pacienți sunt nemulțumiți de asistența medicală din țara lor de origine. Adesea, standardele medicale sunt inadecvate, iar tratamentul în străinătate promite o calitate mai bună. În unele cazuri, pacienții au nevoie să fie tratați de cei mai buni specialiști din lume, asigurându-se astfel că primesc cea mai bună îngrijire posibilă. Nu în ultimul rând, unele metode inovatoare de tratament nu sunt încă răspândite peste tot, ci oferite doar în câteva clinici din întreaga lume. În aceste cazuri, e nevoie de un transport în străinătate. Un transport realizat într-un astfel de context poartă numele de turism medical.

Optiunile pacientului

Opțiunile dumneavoastră pentru transportul pacienților în străinătate

Uneori, un transport de pacienți în străinătate implică un tratament planificat cu mult timp înainte; alteori, în cazul unei urgențe, transferul pacientului are loc sub o mare presiune de timp. În unele cazuri, o țară învecinată oferă opțiunea de tratament dorită; în alte cazuri, este necesar un transport intercontinental. În funcție de situația exactă și, mai ales, de starea de sănătate a pacientului, sunt disponibile diferite mijloace de transport.

Ambulanța aeriană

Cea mai bună îngrijire posibilă este asigurată într-un avion-ambulanță, în care medicii de zbor specializați se ocupă de pacient. Grație echipamentelor moderne de terapie intensivă, o ambulanță aeriană poate transporta și pacienți grav bolnavi, de terapie intensivă. Dacă starea de sănătate a pacientului o impune, există chiar și posibilitatea ca presiunea din cabină să fie ajustată la un nivel corespunzător cu cel de la sol (zbor Sea Level [Link]).

Bombardier Learjet 60

Ambulanțele aeriene sunt disponibile rapid în întreaga lume și au o rază lungă de acțiune. În majoritatea cazurilor, acestea pot fi puse la dispoziție în aceeași zi sau în ziua următoare. Asta le face să fie mijloacele ideale de transport în situații acute și pe distanțe medii și lungi. De obicei, pacientului i se poate alătura și un însoțitor pe durata zborului, fără a fi achitate costuri suplimentare.

Zbor de linie

În cazul în care starea de sănătate a pacientului o permite, transferul în străinătate cu un avion de linie este o opțiune avantajoasă din punct de vedere financiar. Pe tot parcursul zborului, un însoțitor de bord medical - fie un medic, fie un paramedic - este alături de pacient și poate interveni imediat dacă este necesar.

În cazul în care pacientul poate fi transportat în poziție șezândă, acesta primește un loc la clasa Business, la fel ca însoțitorul de zbor medical. Astfel, pacientul poate călători confortabil și liniștit, iar însoțitorul său are o mare libertate de mișcare în cazul în care este necesară intervenția sa. În cazul în care pacientul trebuie transportat culcat, în aeronavă se instalează o targă pentru pacienți, care este separată de restul cabinei de pasageri printr-o perdea de confidențialitate. Însoțitorul medical ocupă un loc obișnuit lângă pacient. De asemenea, aparținătorii pot călători pe locuri obișnuite, rămânând alături de pacient.

echipament pentru tratarea și monitorizarea pacientului

Pentru că sunt necesare anumite aranjamente cu compania aeriană care operează zborul, într-o situație ca cea prezentată mai sus trebuie să aveți în vedere un termen de așteptare de 1-2 zile. Transportul pe scaun, cu însoțitor medical, este posibil pe toate rutele. De obicei, companiile aeriene instalează o targă pentru pacienți doar pe distanțe medii și lungi. Prin urmare, dacă trebuie să efectuați un zbor pe distanță scurtă, transportul în poziție culcată în avionul de linie nu este, de obicei, posibil. Chiar și așa, vom fi bucuroși să ne interesăm cu privire la fezabilitatea unui astfel de transfer și în cazul dumneavoastră.

Ambulanță

Pe distanțe scurte, și ambulanța terestră poate fi o opțiune pentru transportul transfrontalier de pacienți. Ea poate fi pregătită rapid pentru utilizare și asigură un transport ieftin. Echipajul medical este acolo pentru pacient, iar echipamentul oferă multe opțiuni pentru tratarea și monitorizarea acestuia.

În cazul călătoriilor mai lungi, ambulanța terestră poate deveni un lucru dificil pentru pacient. La urma urmei, interiorul ambulanței oferă puțin spațiu, iar călătoria generală este destul de specifică. În plus, ambuteiajele, devierile sau accidentele de pe traseu amenință să provoace întârzieri incalculabile. Iar dacă apar complicații de sănătate pe drum, pacientul trebuie să fie internat într-un spital din apropiere. În funcție de țara în care se află în acel moment, se poate să aibă parte de o asistență medicală mult mai slabă decât în țara sa de origine sau la destinația stabilită.

Serviciul „de la Pat la pat” pentru transportul pacienților dumneavoastră în străinătate

Indiferent de mijlocul de transport de care aveți nevoie pentru transportul pacienților dumneavoastră în străinătate, puteți fi sigur că noi ne vom ocupa de transferul complet prin intermediul serviciul nostru „de la pat la pat”. Dacă decideți ca pacientul dumneavoastră să fie transportat cu ambulanța sau cu avionul, îl vom prelua de la spital sau de la domiciliu și îl vom duce la aeroport cu o ambulanță terestră. După aterizare, o ambulanță sau un vehicul de salvare va aștepta din nou pentru a duce pacientul la spitalul de destinație sau la reședință. Deoarece organizăm totul dintr-o singură sursă, putem coordona cu precizie programul de transport al pacienților și putem evita întârzierile inutile.

Mai multe avantaje cu Centrul de ambulanță aeriană

Angajații noștri vă stau la dispoziție 24 de ore pe zi, chiar și în weekenduri și sărbători. Echipa noastră internațională poate să treacă peste barierele lingvistice și să vă scutească de o mare parte din munca de organizare. Dacă doriți, vă putem ajuta să solicitați o viză și putem contacta clinica de destinație în numele dumneavoastră pentru a rezerva un pat. Suntem bucuroși să vă punem la dispoziție un traducător pentru șederea la clinică, pentru a face comunicarea la fața locului cât mai ușoară. Managerul dumneavoastră personal de zbor este disponibil pentru a vă răspunde la toate întrebările – în compania noastră nu aveți de-a face cu un call center anonim.

Costul transportului cu ambulanța în străinătate

Cel mai important factor pentru calcularea costurilor unui transport cu ambulanța în străinătate este distanța care trebuie parcursă: pe distanțe lungi, transportul cu ambulanța este, în mod natural, mai scump decât pe distanțe scurte. Starea de sănătate a pacientului joacă, desigur, un rol important, iar în cazul zborurilor cu ambulanța trebuie să se țină cont și de tipul de aeronavă ales și de numărul de persoane care însoțesc pacientul. Contactați-ne și vă vom oferi gratuit un calcul individual.

Contactați-ne 

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne