Zbor în caz de pneumotorax

Timp de citire: 3 minute

În cazul unui pneumotorax, aerul intră în ceea ce se numește spațiul pleural dintre plămâni și peretele toracic. Acest aer obstrucționează expansiunea lobului sau a lobilor pulmonari și, prin urmare, îngreunează respirația. Un pneumotorax sever poate pune viața pacientului în pericol. El este adesea declanșat de leziuni în zona pieptului - de exemplu, după un accident de mașină.

pneumotorax

Diferențele de presiune cu care se confruntă corpul în timpul zborului pot avea un efect negativ asupra pneumotoraxului. Prin urmare, se pune adesea întrebarea dacă zborul cu un pneumotorax este posibil fără riscuri. Noi vă explicăm și ce probleme pot apărea, precum și în ce condiții poate fi luat în calcul un zbor. Începem cu o veste bună, totuși: în condițiile potrivite, zborul în caz de pneumotorax este posibil.

Zbor de linie cu pneumotorax?

Într-o aeronavă aflată la altitudinea de croazieră, presiunea aerului este similară cu cea din vârful unui munte, la 2.400 de metri. Această diferență semnificativă față de nivelul solului poate face ca pungile de aer din spațiul pleural să se extindă și să agraveze un pneumotorax existent. Prin urmare, zborurile de linie cu pneumotorax acut nu sunt, în general, recomandate.

La scurt timp după un tratament reușit, recomandările diferă în ceea ce privește momentul în care pacientul poate relua zborurile de linie. În ghidurile sale din 2003, Grupul de lucru pentru ghiduri medicale al Asociației Medicale Aerospațiale recomandă să nu se reia un zbor de linie până la două-trei săptămâni după tratarea cu succes a unui pneumotorax.

În 2011, un grup de cercetători britanici a recomandat o perioadă de așteptare de cel puțin o săptămână după îndepărtarea cu succes a unui pneumotorax. În cazul în care cauza pneumotoraxului a fost reprezentată de un traumatism, cercetătorii au recomandat o perioadă de așteptare de două săptămâni.

Zbor de ambulanță în caz de pneumotorax

Astfel, deși un zbor de linie în caz de un pneumotorax acut sau recent tratat este exclus, pacientul poate fi transportat fără nicio problemă cu o ambulanță aeriană. O astfel de aeronavă este de obicei pusă la dispoziție exclusiv pentru un singur pacient. La bord, un medic de zbor cu experiență și echipa sa asigură siguranța medicală. Echipamentul medical al ambulanței aeriene corespunde aproximativ cu echipamentul unei unități moderne de terapie intensivă, astfel încât pacientul să poată fi îngrijit în cel mai bun mod posibil.

Bombardier Challenger 650

Cu toate acestea, motivul decisiv care face posibil un zbor cu ambulanța aeriană în caz de pneumotorax este reglarea presiunii în funcție de pacient: o ambulanță aeriană poate regla presiunea din cabină printr-o altitudine de zbor redusă, în combinație cu măsuri tehnice, astfel încât să nu existe nicio diferență față de nivelul solului. Acest așa-numit zbor Sea Level nu afectează pungile de aer existente în fanta pleurală și pneumotoraxul nu se agravează.

Zbor de întoarcere în siguranță în caz de pneumotorax survenit în concediu

Orice persoană care a suferit un pneumotorax în țara de origine va amâna probabil următoarele călătorii pentru a se putea concentra pe deplin asupra recuperării sale. Situația se schimbă, însă, dacă pacientul a suferit un pneumotorax în timp ce se afla în vacanță. În cazul în care sunt necesare măsuri acute de stabilizare, acestea trebuie, desigur, să fie efectuate în țara de ședere. Dar pentru continuarea tratamentului și pentru recuperare, mulți pacienți doresc un transport rapid înapoi acasă. Acolo speră la condiții medicale mai bune, la o comunicare ușoară, în limba maternă, cu personalul clinicii și la sprijin din partea prietenilor și a rudelor.

În cazul în care pacientul nu dorește să aștepte până când un zbor programat este scutit de probleme medicale, singura opțiune este utilizarea unei ambulanțe aeriene. Acestea sunt de obicei gata de utilizare în aceeași zi sau a doua zi, în întreaga lume, permițând transportul sigur al pacientului. În plus, sunt mult mai mici decât un avion de linie și, prin urmare, nu depind de aeroporturile mari. Așadar, în cazul unui zbor cu ambulanța aeriană, pot fi utilizate și aeroporturi regionale foarte apropiate de pacient, reducând astfel în mod semnificativ durata transporturilor terestre stresante.

Cât costă un zbor de retur cu o ambulanță aeriană?

Cât costă un zbor de retur cu o ambulanță aeriană

În cazul în care costurile unui zbor cu ambulanța nu sunt acoperite de asigurare, acestea trebuie suportate în regim privat. În acest caz, vom fi bucuroși să vă pregătim o ofertă individuală, fără obligații. Ținem cont de ruta de zbor și de numărul dorit de persoane însoțitoare. În plus, urgența solicitării are o influență asupra prețului: în cazul solicitărilor urgente, este posibil ca o ambulanță aeriană mai îndepărtată să fie nevoită să transporte pacientul cu pneumotorax și, prin urmare, să efectueze un zbor de poziționare mai lung și mai costisitor.

Pe cele mai bune mâini cu Centrul de ambulanță aeriană

Dacă dumneavoastră sau o persoană dragă aveți nevoie de transport aerian în caz de pneumotorax, la Centrul de ambulanță aeriană, vă aflați pe cele mai bune mâini posibile. Echipa noastră experimentată vă scutește de cât mai multe eforturi încă din timpul pregătirii zborului. Putem comunica cu medicii locali în limba lor maternă în aproape toate cazurile, depășind astfel barierele lingvistice. Aeronava noastră poate fi pregătită rapid pentru decolare, oriunde în lume, astfel încât pacientul cu pneumotorax să poată lua zborul de întoarcere fără întârzieri inutile.

Prin intermediul serviciului nostru „de la pat la pat”, putem oferi un transfer unic al pacienților. Preluăm pacientul de la locul de ședere cu o ambulanță sau un vehicul de salvare terestru și îl aducem la aeroport la timp. Și după aterizarea în țara de origine, o ambulanță sau un vehicul de salvare este pregătit să transfere pacientul în siguranță la spitalul de destinație. Bineînțeles, toate transporturile terestre au loc cu însoțitori medicali. Prin coordonarea tuturor orelor de preluare și de livrare, putem elimina întârzierile inutile. În acest fel, transportăm pacienții cu pneumotorax în mod rapid, sigur și eficient.

Contactați-ne 

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posilil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne