Zborul în cazul unei coloane cervicale instabile

Timp de citire: 3 minute

Puține persoane neafectate cunosc amploarea limitărilor cauzate de o coloană cervicală instabilă. Dacă legătura dintre cap și coloana vertebrală este neobișnuit de mobilă - de exemplu, ca urmare a sindromului Ehlers-Danlos, o boală a țesutului conjunctiv - aceasta poate comprima măduva spinării, diverși nervi sau vase de sânge sau poate exercita presiune asupra trunchiului cerebral. Asta poate provoca, printre altele,  dureri de cap, dureri de gât, amețeli, probleme de vorbire sau de vedere și probleme de memorie. Adesea, cei afectați sunt adulții tineri, iar calitatea vieții lor este semnificativ redusă din această cauză. Deoarece diagnosticul unei instabilități a coloanei cervicale nu este întotdeauna ușor de pus, la întreaga experiență se adaugă adesea neputința și frustrarea, medicii fiind în ceață.

orteză cervicală

Chiar și în cazurile relativ ușoare, forțele care acționează asupra coloanei cervicale în timpul decolării și aterizării pot duce la apariția unor noi simptome sau la agravarea problemelor existente. Din acest motiv, multe dintre persoanele afectate poartă o orteză cervicală în timpul zborurilor, în așa fel încât să își susțină capul și gâtul. În plus, zborul este însoțit de mulți stresori: statul în picioare sau mersul pe jos pentru perioade lungi de timp în aeroport, aglomerația și bagajele grele, toate acestea pot transforma transportul aerian într-o experiență extrem de neplăcută. Adesea, serviciul de mobilitate al aeroportului poate cel puțin să ofere ajutor în acest caz și, de exemplu, să ducă pasagerul în scaun cu rotile la aeronavă.

Atunci când un zbor de linie este imposibil

În cazuri grave, un zbor de linie poate fi complet exclus prin diagnosticul „coloană cervicală instabilă”: De exemplu, presiunea asupra trunchiului cerebral poate face ca și stimulii externi minori, cum ar fi lumina sau zgomotul, să devină insuportabili. De asemenea, amețelile și durerile pot fi atât de severe încât să facă un zbor de linie inimaginabil. În astfel de cazuri grave, excursiile de plăcere ies oricum din discuție. Dar tratamentul afecțiunii, de exemplu, prin stabilizarea coloanei cervicale cu ajutorul unei intervenții chirurgicale, poate fi efectuat doar de câțiva specialiști, la care este aproape imposibil de ajuns fără a călători cu avionul.

De exemplu, mulți pacienți europeni optează pentru un tratament chirurgical în Barcelona. Acolo, prima și a doua vertebră cervicală sunt fuzionate prin intermediul unei operații. Dacă procedura decurge bine, coloana cervicală este mai puțin mobilă, ceea ce duce la o ameliorare semnificativă a simptomelor.

Ambulanța aeriană

Bombardier Learjet 35

În caz de probleme la coloană, soluția poate fi transportul pacientului cu o ambulanță aeriană: Aici, totul este coordonat pentru a cruța capul și coloana vertebrală și pentru a oferi pacientului un transport sigur din punct de vedere medical. Un medic de zbor experimentat își asumă responsabilitatea pentru pacientul de la bord și, împreună cu o asistentă medicală, se ocupă de bunăstarea acestuia. Dacă se dorește, la bord se poate afla și un aparținător. Astfel, călătorul nu este împovărat în mod inutil, ci este scutit de inconveniențele asociate unui zbor de linie obișnuit.

De asemenea, din punct de vedere medical, totul este asigurat: echipamentul de la bord oferă condiții similare unei unități moderne de terapie intensivă și este adaptat în funcție de nevoile pasagerului. Echipajul medical se ocupă de un singur pacient pe toată durata zborului și, astfel, este pregătit să intervină imediat dacă este necesară o intervenție.

Un alt avantaj pe care îl oferă ambulanțele aeriene este flexibilitatea lor enormă. Acestea pot fi pregătite pentru acțiune exact în momentul în care este necesar - chiar și cu un preaviz extrem de scurt, dacă situația o cere. În acest context, ambulanțele aeriene nu depind de aeroporturi comerciale mari, ci pot decola și ateriza pe aeroporturi mai mici. Așadar, pot prelua pacientul foarte aproape de locul în care se află și pot menține povara transportului terestru la un nivel cât mai scăzut posibil.

Cât costă un zbor cu ambulanța?

costul ambulanței aeriene

Mai ales dacă zborul cu ambulanța trebuie plătit din propriul buzunar, pacienții și rudele acestora doresc să știe exact care vor fi costurile. Deoarece aceste costuri trebuie calculate individual, în momentul de față nu putem decât să explicăm ce factori sunt luați în considerare în calculul nostru:

  • Distanța care trebuie parcursă influențează costurile pentru personal și combustibil, eventual și costurile asociate permiselor de aterizare și de survolare. Distanța este, prin urmare, unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie să se țină cont.
  • Starea exactă de sănătate a pacientului influențează măsurile medicale necesare în timpul zborului cu ambulanța. Aceste măsuri influențează, de asemenea, prețul biletului de avion.
  • În cazul în care în ambulanța aeriană trebuie să fie adaptată pentru a transporta mai mulți însoțitori, de obicei este necesar să se utilizeze o aeronavă mai mare. Aceasta este, în general, mai scumpă în comparație cu modelele mai mici.
  • Disponibilitatea aeronavelor potrivite în ziua dorită de zbor afectează, de asemenea, prețul. Cu cât sunt mai mari timpul de pregătire și flexibilitatea generală a zborului, cu atât mai ieftin se dovedește a fi zborul.

Dacă doriți să obțineți un preț orientativ adaptat la cazul dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați. Vom fi bucuroși să discutăm despre situația în care vă aflați și să calculăm costurile pentru dumneavoastră, fără nicio obligație.

Care sunt avantajele Centrului de ambulanță aeriană?

Aveți încredere în experiența noastră de mulți ani. Am transportat deja în siguranță numeroși pacienți cu coloana cervicală instabilă, permițându-le să fie tratați de cei mai buni specialiști. Datorită rețelei noastre internaționale, vă putem oferi un zbor de ambulanță pentru orice rută. De asemenea, coordonarea cu spitalul de primire din străinătate funcționează fără probleme datorită echipei noastre multilingve.

Pentru ca stresul pasagerilor noștri să fie cât mai mic posibil, oferim serviciul „de la pat la pat”. Cu alte cuvinte, preluăm pacientul cu o ambulanță terestră de la locul de cazare și îl ducem la aeroport - direct la avionul de ambulanță care îl așteaptă. O altă ambulanță terestră așteaptă ulterior la aeroportul de destinație, pentru a duce pacientul la spitalul în care va fi tratat. Bineînțeles, coordonăm toate orele de preluare și de predare, evitând astfel întârzieri inutile.

Contactați-ne 

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posilil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne