Test PCR pozitiv în vacanță: ce urmează?

Timp de citire: 4 minute

În contextul pandemiei de Coronavirus, multe zboruri trebuie să se supună anumitor condiții: în multe țări, orice persoană care dorește să se îmbarce la bordul unui avion de linie trebuie să prezinte rezultatul unui test PCR recent - atât pentru zborul de plecare, cât și pentru cel de întoarcere. Dacă testul este pozitiv înainte de zborul de plecare, cazul este clar: persoana testată trebuie să renunțe la călătorie și să intre în carantină la domiciliu. Dar ce se întâmplă dacă rezultatul testului este pozitiv înainte de zborul de întoarcere? Vă explicăm ce se întâmplă după un test PCR pozitiv în vacanță.

Zborul de întoarcere trebuie să fie amânat

Să începem cu ceea ce este evident: nu veți putea să luați zborul de întoarcere planificat dacă nu puteți prezenta un test PCR negativ. Riscul de infectare pentru ceilalți pasageri ar fi prea mare. Astfel, va trebui să vă amânați zborul de întoarcere și să vă plătiți singur noul bilet. Nici statul și nici o asigurare de sănătate străină nu acoperă astfel de cheltuieli. 

Sunteți obligat să respectați reglementările privind carantina din țara de ședere

Cel mai bine este să vă informați cu privire la reglementările de carantină ale destinației dumneavoastră înainte de a începe călătoria. Cel mai târziu atunci când țineți în mâini rezultatul pozitiv al testului, ar trebui să cercetați meticulos ce trebuie să faceți mai departe. În aproape toate țările din lume, sunteți obligat să intrați în carantină pe durata infecției. Totuși, procesul poate varia semnificativ în funcție de locul în care vă aflați.

Afectiuni COVID-19

Unele destinații populare, cum ar fi Majorca, au hoteluri speciale pentru carantină în apropierea aeroportului. În alte țări, însă, găsirea unui loc în care să vă carantinați este responsabilitatea dumneavoastră. Multe hoteluri s-au împăcat cu situația și sunt dispuse să îi găzduiască pe oaspeții corona-pozitivi cu toate că aceștia trebuie doar să se izoleze în camerele lor.

Chestiunea privind acoperirea costurilor pentru perioada de carantină este reglementată diferit în funcție de țara de ședere. Companiile de asigurări de sănătate și asigurările de sănătate străine nu intra în discuție, deoarece o carantină la hotel nu este un serviciu medical. Nici în țara dumneavoastră de origine nu vă puteți aștepta la sprijin financiar. Așadar, aveți doar două posibilități: în unele cazuri, țara de ședere preia costul hotelurilor special amenajate pentru carantină; în destinațiile în care acest lucru nu se întâmplă, călătorul trebuie să își asume responsabilitatea și să încheie o asigurare de călătorie specială pentru coronavirus, care să acopere și costurile de cazare în caz de carantină.

Trebuie să vă așteptați ca perioada de carantină să dureze aproximativ 14 zile. Totuși, reglementările fiecărei țări diferă și în acest caz. În funcție de țară, este posibil să vă puteți scurta carantina dacă efectuați un test PCR cu rezultat negativ.

Dacă simptomele sunt severe, aveți nevoie de asistență medicală

Bineînțeles, este de dorit ca infecția cu noul coronavirus să aibă o formă ușoară. În ciuda testului PCR pozitiv, este foarte probabil să nu prezentați simptome sau să aveți doar simptome ușoare de boală, pentru care să nu aveți nevoie de un medic.

Cu toate acestea, există și riscul ca, în timp, să dezvoltați simptome mai severe ale bolii. În acest caz, ar trebui să vă adresați unui medic sau unui spital. Din nou, cel mai bine este să vă informați din timp, astfel încât să nu pierdeți timp în caz de nevoie.

Puteți zbura spre casă oricând doriți, dar nu cu un avion de linie

Mulți turiști cred în mod eronat că, dacă rezultatul testului PCR este pozitiv, nu au voie să plece și sunt blocați în țara de ședere. De altfel, este adevărat că nu puteți călători cu un avion de linie și că trebuie să rămâneți izolat pe toată durata călătoriei pentru a respecta reglementările privind carantina. În funcție de starea dumneavoastră de sănătate, însă, se poate opta pentru un zbor de întoarcere cu un avion privat sau cu o ambulanță aeriană special echipată.

Avion privat

Bombardier Challenger 604

Pacienții fără simptome se pot întoarce singuri, cu un avion privat. Transportul până la aeroport și check-in pot fi organizate astfel încât să nu aveți contact direct cu alte persoane.

În aeronava privată, rămâneți singur în cabina pasagerilor. Piloții rămân în cabina de pilotaj, iar la bord nu se află niciun fel de personal de serviciu. Astfel, respectați reglementările privind carantina și călătoriți spre casă în mod rapid, sigur și confortabil. Noi asigurăm, în plus, și transport de la aeroport la domiciliu, în conformitate cu normele de carantină.

Ambulanță aeriană

Interior ambulanță aeriană

Dacă trebuie să vă întoarceți cu avionul sub supraveghere medicală, puteți călători cu o ambulanță aeriană. În astfel de cazuri, aveți un medic specialist alături de dumneavoastră pe toată durata zborului. De asemenea, la bord se află echipamente moderne de terapie intensivă, astfel încât nimic nu stă în calea unui transfer sigur al pacientului. Bineînțeles, ne ocupăm și de transportul cu ambulanța terestră, atât până la aeroport, cât și până la domiciliul din țara de origine.

Există două moduri în care vă puteți asigura că respectați condițiile de izolare în timpul zborului. Dacă aveți simptome ușoare, personalul medical va purta îmbrăcăminte de protecție, reducând astfel la minimum riscul de infectare. Pentru cazurile mai grave și pentru zborurile pe distanțe lungi, folosim un sistem de izolare în care pacientul poate sta întins, confortabil. Porturile medicale permit medicilor să intervină în orice moment, în timp ce presiunea negativă din interior împiedică virusul să pătrundă la exterior.

Întoarcerea acasă: este posibilă în ambulanță

Dacă drumul spre casă nu este prea lung, puteți opta și pentru transportul cu ambulanța terestră. O călătorie cu mașina proprie sau cu o mașină închiriată ar încălca regulile de carantinare, dar transportul izolat cu ambulanța este permis. Într-un astfel de context, vă întoarceți acasă în siguranță, fiind însoțit de personal medical în echipament de protecție. De asemenea, echipa vă poate asigura hrană si băuturi, astfel încât să nu fiți nevoiți să părăsiți mașina pe toată durata călătoriei.

ambulanță medicală

Când vine vorba de a stabili dacă este posibil transportul cu ambulanța, atât lungimea traseului, cât și traseul exact joacă un rol important. În cazul în care este necesar un mijloc de transport suplimentar, cum ar fi un feribot, ambulanța este exclusă. Cât privește lungimea traseului, întotdeauna trebuie să se ia decizii individuale, ținându-se cont de situația concretă și posibilitatea de a justifica o călătorie cu ambulanța. Pentru anumite persoane, se poate ca un drum de peste cincisprezece ore de la München la București să nu fie o problemă. Pentru alții, însă, ea ar fi un stres suplimentar, mai ales dacă ar trebui să se refacă de pe urma diagnosticului de COVID-19.

Centrul de ambulanță aeriană vă va duce acasă

Servicii internaționaleDacă testul PCR efectuat în vacanță se întoarce pozitiv, vă puteți baza pe Centrul de ambulanță aeriană. Noi vă vom organiza o călătorie de întoarcere rapidă și sigură, astfel încât să nu fiți nevoit să petreceți perioada de carantină în țara de vacanță. Jeturile noastre private, ambulanțele aeriene, dar și ambulanțele terestre sunt la dispoziția dumneavoastră în întreaga lume, iar echipa noastră internațională vă va scuti cât mai mult posibil de problemele organizatorice. Dată fiind experiența noastră de zeci de ani, puteți fi sigur că vă vom aduce acasă în siguranță!

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne