Transportul pacienților cu Coronavirus: Înapoi acasă cu ambulanța aeriană

Timp de citire: 4 minute

Coronavirusul continuă să preocupe întreaga lume în 2021: vaccinările în UE se derulează lent și multe țări continuă să raporteze numeroase cazuri noi. Noile mutații se dovedesc a fi chiar mai contagioase și mai periculoase decât varianta originală. Din acest motiv, în multe țări au fost luate măsuri de anvergură, impunându-se inclusiv restricții de călătorie.

Cu toate acestea, mulți călători se refugiază de realitatea dură a coronavirusului în vacanță, în măsura în care restricțiile actuale de călătorie o permit. În plus, călătoriile de afaceri rămân neschimbate în majoritatea cazurilor. Și în acest caz, este foarte posibil ca oamenii să se infecteze cu COVID-19 în ciuda tuturor măsurilor de precauție. Deoarece din ce în ce mai multe țări cer un test de Coronavirus negativ pentru a permite revenirea pe teritoriul lor, o posibilă infecție este de obicei depistată încă de la destinația de vacanță.

În acest caz, se pune rapid problema transportării pacientului acasă: multe spitale sunt deja la limita capacităților din cauza răspândirii rapide a virusului, iar majoritatea persoanelor infectate au mult mai multă încredere în sistemul de sănătate din țara de origine. Problemele de comunicare și dorința de sprijin din partea prietenilor și a familiei pot crește, la fel și dorința pacientului de a se întoarce din străinătate. Chiar dacă nu este nevoie de tratament medical, ci doar de carantină, o persoană se simte repede blocată în țara de ședere și dorește să se întoarcă acasă.

Este permis zborul unui pacient cu Coronavirus?

Din cauza riscului ridicat de infectare, un pacient cu suspiciune sau confirmare de Coronavirus nu trebuie să călătorească acasă cu un zbor de linie, chiar dacă nu prezintă simptome. Doar ambulanțele aeriene [Link] pot fi folosite pentru a transporta pacienții în țara lor de origine. La bordul acestora, pacientul poate fi îngrijit ca într-o unitate modernă de terapie intensivă. Personalul nostru medical verifică mai întâi starea de sănătate a pacientului și apoi decide dacă transportul cu ambulanța aeriană poate avea loc. De îndată ce medicii noștri de zbor sunt de acord cu un transfer, va fi inițiat transportul propriu-zis. Acest lucru se întâmplă după cum urmează: la bord, un medic de zbor cu experiență este responsabil de siguranța medicală și folosește cele mai moderne echipamente.

Ambulanțele aeriene pot fi puse la dispoziție rapid oriunde în lume. Acestea pot ateriza nu numai pe aeroporturi internaționale, ci și pe aeroporturi regionale, mai mici. Astfel, pacientul poate fi transportat foarte aproape de spitalul de primire, mai ales dacă este necesar doar un transport terestru de scurtă durată. De regulă, ambulanța aeriană poate fi furnizată în aceeași zi sau în ziua următoare.

Bineînțeles, pentru un zbor cu ambulanța aeriană este necesar ca pacientul să fie declarat apt pentru transport [Link]. În acest scop, medicul de zbor verifică documentația medicală și apoi ia o decizie.

Cum poate fi izolat un pacient la bordul unei ambulanțe aeriene?

Pentru a evita răspândirea infecției, pacienții cu Coronavirus trebuie să fie transportați în condiții de izolare. De aceea, ambulanța aeriană este echipată cu un sistem modern de izolare. Pacientul este așezat confortabil și în siguranță în interiorul sistemului. Acolo, predomină o presiune negativă, care previne transmiterea virusului în exterior. Sistemul de ventilație cu filtre asigură alimentarea pacientului cu oxigen și nu permite răspândirea virusului prin aerul expirat.

Prin intermediul diferitelor porturi ale sistemului de izolare, medicul de zbor poate efectua toate procedurile medicale necesare. Astfel, se asigură o îngrijire optimă pentru persoana bolnavă, precum și siguranța tuturor celor implicați. Având o rețea internațională, noi putem furniza ambulanțe aeriene dotate cu sistem de izolare în cel mai scurt timp.

În general, un astfel de sistem de izolare este conceput pentru pacienții de constituție medie, însă putem oferi și o alternativă pentru călătorii de constituție masivă. Și în acest caz, echipa medicală poartă îmbrăcăminte de protecție, la fel ca într-un spital. Astfel, infectarea este prevenită, iar transportul de întoarcere poate fi efectuat în siguranță. Această variantă de transfer este utilizată de obicei pe rute scurte.

Zbor retur cu avionul privat pentru pacienții fără simptome

Unii pacienți sunt complet lipsiți de simptome, deși au fost testați pozitiv pentru Coronavirus. Pentru aceștia, este posibil un zbor de întoarcere acasă mai simplu: putem pune la dispoziție un avion privat, repede și fără birocrație. Deoarece pacientul nu este însoțit de nimeni altcineva, el nu trebuie să fie transportat într-un sistem de izolare. Pur și simplu stă confortabil în cabina pasagerilor și rămâne separat de piloți. După zbor, cabina este dezinfectată temeinic pentru a preveni infectarea altor persoane.

O astfel de călătorie are loc, de obicei, cu un avion privat de cursă lungă, deoarece acesta oferă suficient spațiu pentru a permite izolarea persoanei infectate. Așadar, soluția este deosebit de potrivită pentru zborurile intercontinentale.

Sunt elicopterele o alternativă?

Zborurile de retur ale pacienților COVID pot avea loc și cu elicopterul. Și aici, pacientul este izolat și îngrijit în mod optim de o echipă medicală experimentată. Spre deosebire de ambulanța aeriană, un elicopter permite transferul direct de la o clinică la alta. Cu toate acestea, raza de acțiune relativ scurtă a unui astfel de aparat de zbor face ca utilizarea acestuia să fie utilă doar pe distanțe scurte. De aceea, elicopterul este o alternativă serioasă doar pentru zborurile de transfer intern sau pentru transportul de întoarcere a pacienților dintr-o țară vecină.

Coronavirus: Cât costă transportarea pacientului la domiciliu?

În anumite circumstanțe, asigurarea internațională de sănătate acoperă costurile de transport al pacientului până la domiciliu. Multe companii de asigurări acoperă costurile în cazul în care nu este posibil un tratament adecvat în țara în care se află pacientul-turist. În acest caz, se pune problema unui transport necesar din punct de vedere medical. Doar câteva asigurări de sănătate străine acoperă costurile și în situațiile în care în țara de origine se pot obține „doar” rezultate mai bune ale tratamentului, deși, în principiu, acesta poate fi efectuat și în țara în care s-a derulat vacanța. În acest caz, asigurarea trebuie să acopere, de asemenea, transporturile de întoarcere justificate din punct de vedere medical.

Dacă compania de asigurări refuză să acopere costurile sau polița este insuficientă, costurile de transport al pacientului pot fi suportate și privat. În cazul în care optați pentru această variantă, puteți obține o ofertă individuală, fără obligații, de la furnizorii de servicii private, cum ar fi Centrul de ambulanță aeriană - din păcate, nu există tarife forfetare pentru zborurile cu ambulanța.

La calcularea costurilor se ține cont de ruta exactă a zborului și de tipul de aeronavă necesar. În plus, urgența cererii joacă un rol important.

Transportul dumneavoastră cu Centrul de ambulanță aeriană

Organizăm transportul pacienților dumneavoastră din străinătate în cel mai scurt timp posibil. Chiar și în cazul pacienților cu Coronavirus, punem la dispoziție rapid o ambulanță aeriană sau un avion privat și asigurăm o călătorie sigură din punct de vedere medical. În cadrul serviciului „de la pat la pat” [Link], ne ocupăm în avans de toată munca de organizare și organizăm tot transportul terestru necesar inclusiv cu ambulanța terestră, coordonând orele de preluare și de predare. Vă puteți baza întotdeauna pe experiența noastră îndelungată, precum și pe rețeaua noastră internațională.

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne