Transportul pacienților cu Coronavirus pe teritoriul României

Timp de citire: 2 minute

Pandemia de Coronavirus continuă să domine viața din România și din întreaga lume. Coronavirusul, care a devenit cunoscut pentru prima dată în Europa la începutul anului trecut, continuă să fie o problemă omniprezentă, în ciuda faptului că a început vaccinarea.

Mulți oameni încă mai contractează Covid-19, iar dacă boala are o evoluție severă, mulți pacienți sau rudele acestora decid să se transfere la un alt spital din România, unde consideră că au opțiuni de tratament mai bune. În plus, aglomerarea din spitale poate duce la apariția unor situații în care pacienții care suferă de infecția cu coronavirus să trebuiască să fie transferați în alte spitale din țară. Așadar, care sunt opțiunile de transport al pacienților în România?

Transportul bolnavilor cu ambulanța aeriană pe teritoriul României

Bombardier Learjet 31

Transportul cu ambulanța aeriană este o opțiune bună pentru pacienții care suferă de Coronavirus, care au nevoie să fie transportați foarte repede în România: Datorită echipamentului medical complet de la bordul ambulanței aeriene, pacientul poate fi tratat ca într-o unitate de terapie intensivă, ceea ce permite transferul inclusiv în cazuri grave. În timpul zborului, pacientul are parte de îngrijiri de la un medic de zbor cu experiență, iar personalul de la bord se asigură că persoana bolnavă ajunge în siguranță la aeroportul de destinație.

Deoarece ambulanțele noastre aeriene pot zbura și către aeroporturi regionale mai mici, pacientul poate ateriza foarte aproape de spitalul de destinație. În astfel de situații, transportul terestru care se impune durează foarte puțin.

Pentru a evita stresul inutil al unui transfer de la ambulanța aeriană la ambulanța terestră, poate fi luată în considerare de la bun început și opțiunea de transport exclusiv terestru.

Transportul cu ambulanța terestră pe teritoriul României

Ambulanta medicală terestră

Transferul cu ambulanța terestră este o alegere bună deoarece pacientul este preluat de la locul în care se află și transportat la spital pe cea mai rapidă rută, nemaifiind nevoie și de un alt mijloc de transport. Chiar și atunci când transportul se efectuează exclusiv cu ambulanța terestră, echipa medicală rămâne alături de pacient în permanență, pentru a asigura un transport sigur. Personalul medical are acces la echipamente moderne în timpul transferului pentru a oferi pacientului cea mai bună îngrijire posibilă.

Chestiunea privind alegerea mijlocului de transport potrivit pentru dumneavoastră poate fi clarificată în cadrul unei discuții personale cu unul dintre consultanții noștri. Echipa noastră experimentată poate organiza transportul pacienților de pe teritoriul României într-un timp foarte scurt.

Prevenirea infectării în timpul transportului pacienților

SARS-CoV-2 este foarte contagios. Din acest motiv, este important ca pacientul să fie transportat în izolare, evitându-se infectarea altor persoane. Datorită tehnologiei de ultimă generație, nu trebuie să vă temeți de infecții în timpul transferului pacienților. Cei infectați pot fi transportați într-un sistem de izolare special, pe o targă care include și protecție. Un sistem de filtrare împreună cu un sistem de presiune negativă garantează că virusul nu ajunge în exterior. Astfel, pacientul infectat poate fi ransportat în siguranță, prevenindu-se răspândirea virusului.

Costul transportului cu ambulanța pe teritoriul României

Cheltuielile care se impun la transportul unui pacient pe teritoriul României nu se aplică în mod universal. Ele depind de o serie de factori.

Un factor important este mijlocul de transport: este nevoie de un avion sau de o ambulanță terestră pentru transportul pacientului? Transportul cu ambulanța terestră este adesea mai ieftin decât cel cu ambulanța aeriană.

Un alt indicator este distanța care trebuie parcursă: este vorba de un transport pe distanțe scurte sau lungi? Urgența transportului joacă, de asemenea, un rol crucial în calcularea costului. Toți acești factori variază de la caz la caz: la cerere, vom fi bucuroși să vă facem o ofertă fără obligații.

Transfer sigur cu Centrul de ambulanță aeriană

Datorită anilor de experiență, putem organiza transportul către un alt spital într-un timp foarte scurt. Pe lângă furnizarea mijloacelor de transport adecvate, suntem bucuroși să preluăm și comunicarea cu medicii curanți din spital.

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posilil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne