Din hidroavion în avionul de ambulanță.

Timp de citire: 1 minut

Maldivele sunt un adevărat paradis insular și reprezintă, prin urmare, alegerea ideală pentru turiștii care apreciază temperaturile de vară și plajele de vis. Numeroase insule mici au fost amenajate pentru turism și oferă turiștilor liniște și izolare. Dar atunci când apar probleme medicale, această izolare nu mai este de dorit: de multe ori, aceste insule nu au facilități medicale speciale, iar medicul hotelului este foarte limitat în opțiunile sale.

Hidroavion deasupra unui arhipelag

Într-o astfel de situație s-a aflat un pacient cu o afecțiune neurologică severă care se afla pe o mică insulă din nordul insulelor Maldive. Acesta urma să fie transferat în Elveția pentru a fi tratat într-o clinică specială și a mandatat centrala de coordonare a zborurilor cu ambulanța aeriană pentru a efectua această operațiune.

Cu hidroavionul către Malé

Un transport obișnuit cu ambulanța nu a fost posibil, deoarece singurul aeroport mai mare din Maldive se află în capitala Malé, pe insula Hulhulé. Prin urmare, am găsit o soluție care să se potrivească situației speciale. Transportul de persoane și mărfuri în Maldive se realizează în principal cu nave și hidroavioane. Deoarece o navă era prea lentă pentru proiectul nostru, am organizat un hidroavion adecvat pentru deplasarea pacientului până la Malé și am putut astfel să asigurăm transportul în siguranță al acestuia.

De la Malé la Zürich

Transportul ulterior al pacientului la Zurich a reprezentat ulterior o pură rutină: l-am urcat la bordul unui zbor cu ambulanța aeriană de tip Gulfstream G100 în Velana International Airport și am decolat cât mai repede posibil. În timpul zborului cu o durată de aproape 13 ore, protejatul nostru a fost bine îngrijit de echipajul medical și a putut fi predat ambulanței care îl aștepta după aterizarea pe aeroportul din Zurich. La scurt timp după aceea, pacientul a ajuns la spital și a fost posibilă inițierea terapiei sale. Îi urăm toate cele bune!

Aveți întrebări?

Dacă doriți să aflați mai multe despre transportul nostru medical cu avionul, consultați lista noastră de întrebări cel mai des puse (FAQ).

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne