Transportul retur din Oceanul Indian

Timp de citire: 2 minute

Recent, am reușit să ne demonstrăm disponibilitatea operațională la nivel mondial, lucrând pentru o companie britanică de transport maritim. O navă a acestei companii se afla în largul Oceanului Indian când un membru al echipajului a suferit un atac cerebral.

Oceanul Indian

Mai ales în cazul unui accident vascular cerebral, ajutorul medical rapid este foarte important. Întrucât cel mai apropiat port civil era mult prea departe, nava s-a îndreptat spre o bază militară de pe insula Diego Garcia, relativ apropiată.

Diego Garcia ­– cel mai mare atol din arhipelagul Chagos și importantă bază americană

Insula Diego Garcia stă aproape neobservată în mijlocul Oceanului Indian, între Mauritius și India. Ea face parte din arhipelagul Chagos. Acest arhipelag este unul dintre cele mai bine protejate și cele mai frumoase sisteme de insule tropicale din lume, fiind format din numeroși atoli. Insulele tropicale sunt un teritoriu britanic cu aproximativ 3.800 de locuitori, exclusiv militari. Din ceea ce altădată purta numele de „Teritoriul Britanic din Oceanul Indian”, astăzi a mai rămas doar lanțul insular Chagos, ceilalți atoli fiind restituiți Republicii Seychelles în 1976.

Cea mai mare insulă din arhipelagul Chagos este Diego Garcia. Pe această insulă de aproximativ 27 de kilometri pătrați se află una dintre cele mai importante baze militare americane din lume, care reprezintă piatra de temelie a prezenței SUA în regiunea Oceanului Indian. În 1973, insula a fost închiriată de Marea Britanie către SUA în scopuri militare – însă administrația rămâne până în prezent apanajul Regatului Unit.

Insula Diego Garcia

Întoarcere rapidă de la baza militară, în ciuda locației îndepărtate

După sosirea navei în Diego Garcia, un angajat al companiei de transport maritim a contactat centrul de ambulanță aeriană pentru a organiza transportul rapid al pacientului înapoi în țara sa de origine, Polonia. Pe insula îndepărtată pe care se aflau nu se găsea niciun spital specializat, motiv pentru care a fost necesară o acțiune rapidă, în așa fel încât pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament posibil după intervenția de urgență.

Ne-am pregătit imediat toate resursele pentru a putea efectua rapid acest transport complex din punct de vedere logistic. Din cauza locației îndepărtate, din mijlocul Oceanului Indian, și a distanței mari până la următorul aeroport, a trebuit să punem la dispoziție o aeronavă mai mare, care poate acoperi distanțe mari fără opriri suplimentare pentru combustibil. O ambulanță aeriană de tip Cessna Citation 680 Sovereign a putut prelua misiunea chiar în ziua aceea, având la bord o echipă medicală competentă și echipamente moderne, în așa fel încât pacientul cu accident vascular cerebral să poată primi cele mai bune îngrijiri în timpul zborului.

O aterizare pe o bază militară implică multă birocrație. Datorită anilor de experiență pe care i-am acumulat, noi suntem familiarizați cu aeroporturile militare și efectuăm zboruri regulate pe acestea. Așadar, în cazul prezentat, am contactat personalul bazei militare pentru a obține permisiunea de a ateriza și pentru a îndeplini toate formalitățile necesare. Fără a pierde timp, ne-am organizat în așa fel încât să obținem permisiunile în timpul zborului. Această abordare ne-a permis să economisim timp prețios, iar ambulanța noastră aeriană a ajuns pe insulă chiar în aceeași seară.

cessna citation 680 sovereign

Prin Germania înapoi acasă

În dimineața următoare, transportul pacientului a putut începe conform planului. Deoarece intrarea în Polonia pe cale aeriană ar fi implicat obstacole birocratice foarte cronofage, am ales să zburăm în schimb spre Aeroportul Berlin-Tegel. În timpul zborului a fost necesară doar o scurtă oprire pentru alimentare cu combustibil în Muscat. După aceea, am continuat zborul nostru non-stop spre Berlin-Tegel. De acolo, am continuat spre Szczecin cu ambulanța pusă la dispoziție tot de noi. În pofida restricțiilor actuale privind coronavirusul, transporturile cu ambulanțe terestre între Germania și Polonia sunt încă posibile fără probleme.

La Szczecin, am predat pacientul în siguranță, iar el a început tratamentul de reabilitare în spital. Clienții noștri ne-au fost foarte recunoscători pentru executarea rapidă a transportului și s-au arătat foarte mulțumiți de serviciile noastre.

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne