Tratament cu radiații în San Diego pentru un pacient cu cancer la numai șapte ani

Timp de citire: 2 minute

Chiar dacă le dorim din tot sufletul o viață sănătoasă și lipsită de griji: uneori, copiii trebuie să se lupte cu cele mai grave probleme de sănătate la o vârstă fragedă. Acesta a fost cazul micuței Agata din Katowice. Fetița în vârstă de șapte ani a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală, care i-a fost a extirpată chirurgical.

Agata cu mama si paramedicul

Bineînțeles că părinții ei au dorit să facă tot ce l-ea stat în putință pentru a-i oferi cel mai bun tratament posibil. În acest caz, aceasta a însemnat radiații specializate, disponibile doar în câteva spitale din întreaga lume. Rady Children’s Hospital din San Diego a fost de acord să o primească pe Agata, dar tratamentul de acolo avea un cost foarte ridicat - mai mult decât își putea permite familia.

Părinții Agatei nu au fost însă descurajați. Aceștia au lansat un apel la donații pe internet și au mobilizat publicul pentru a o ajuta pe micuța bolnavă de cancer. Într-un timp foarte scurt și cu un mare interes din partea presei, familia a strâns suficiente donații pentru transferul Agatei la San Diego și pentru tratamentul în SUA.

În atenția presei

Mama Agatei dă un interviu

Pentru a o transfera pe Agata în siguranță, a fost necesară utilizarea unui zbor cu ambulanța aeriană. În acest scop, familia ne-a solicitat sprijinul și am fost bucuroși să oferim asistență: în scurt timp am organizat totul pentru un transport fără probleme și am pus la dispoziție un zbor cu ambulanța aeriană cu o aeronavă tip Bombardier Learjet 45 în Katowice. Avionul modern a oferit suficient spațiu pentru echipa medicală și pentru mama Agatei, care, desigur, nu a vrut să plece de lângă micuța noastră pacientă.

În timp ce majoritatea zborurilor de ambulanță trec neobservate de publicul larg, de data aceasta situația a fost diferită: datorită notorietății de care se bucură pe internet Agata, chiar și televiziunea poloneză a transmis un reportaj de pe Katowice International Airport. Am sprijinit familia în relația cu mass-media și am furnizat de bunăvoie informații despre detaliile zborului planificat.

Cel mai rapid drum spre SUA

Bombardier Learjet 45

În timp ce interviurile erau încă în desfășurare, piloții noștri au început să se pregătească pentru decolare. La momentul respectiv, Agata se afla deja de mult timp în grija medicului de zbor. La scurt timp după aceea, aeronava Learjet-ul a putut decola și s-a îndreptat către SUA via Islanda și Canada. Când avionul a aterizat pe San Diego International Airport, o ambulanță aștepta deja să o transporte pe Agata în siguranță la spital și să o predea medicilor de la destinație.

Bineînțeles că îi urăm micii noastre paciente curajoase tot ce este mai bun pentru următorul tratament cu radiații. Dar este probabil că va avea nevoie de tratament ulterior. De aceea, părinții Agatei continuă să solicite donații. Dacă doriți să sprijiniți tratamentul Agatei, o puteți face aici.

Aveți întrebări?

Dacă doriți să aflați mai multe despre transportul nostru medical cu avionul, consultați lista noastră de întrebări cel mai des puse (FAQ).

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne