Zbor ECMO din România în Germania

Săptămâna trecută am fost în misiune pentru un spital german: un pacient din București trebuia să fie preluat de acolo și adus în Germania. Particularitatea acestei misiuni a fost că pacientul suferea de insuficiență pulmonară acută și, prin urmare, a avut nevoie de oxigenare cu membrană extracorporală (ECMO). În astfel de situații, un aparat ECMO preia o parte sau toate funcțiile plămânului afectat pentru a-i permite acestuia să se refacă.

Echipament oxigenare ECMO

Aparatele ECMO sunt destul de rare. În consecință, nu era disponibil niciunul la București, iar clinica germană a fost nevoită să folosească propriul aparat pentru zbor. Deoarece timpul era scurt, transportul pacientului trebuia să fie efectuat în aceeași zi.

Timp de reacție rapid

Asta nu a fost o problemă pentru experimentații noștri organizatori de zbor: în câteva ore, am organizat o ambulanță aeriană de tip Cessna Citation 680 Sovereign, care aștepta la cel mai apropiat aeroport. Pe lângă aparatul ECMO, am pus la dispoziție și echipa medicală pentru îngrijirea pacientului. Noi am suplimentat echipa cu un paramedic care să poată asista medicii specialiști în orice situație. În seara aceleiași zile, Sovereign a decolat spre București.

Aici, avionul de ambulanță a aterizat pe Aeroportul Internațional Băneasa. În comparație cu aeroportul principal din București, Aeroportul Internațional Henri Coandă, Băneasa este mai mic, dar mai aproape de centrul capitalei României - un avantaj major, având în vedere natura deosebit de critică a acestei operațiuni din punctul de vedere al timpului.

Transferul pacientului în Germania

Echipa medicală s-a deplasat la spital pentru a conecta pacientul la aparatul ECMO. Medicii și pacientul au fost apoi transportați cu o ambulanță până la aeroport. Aici, Sovereign era deja gata de decolare, așa că a pornit înapoi spre Germania imediat ce medicii și pacientul au ajuns în siguranță la bord.

La primele ore ale dimineții următoare, ambulanța noastră aeriană a aterizat în Germania. De la aeroport, pacientul a fost transportat direct la spitalul de destinație, astfel încât am reușit să încheiem acest zbor într-un mod rapid și extrem de satisfăcător pentru clienții noștri.

Contactați-ne

Suntem bucuroși să vă transmitem oferta noastră în cel mai scurt timp posibil. Dacă aveți întrebări suplimentare și doriți să obțineți mai multe informații, ne puteți contacta zilnic, 24 de ore din 24.

Contactați-ne